Home > Kom verder

Kom verder

Wij zijn AVOO, drie openbare scholen in Apeldoorn. Het succes van onze leerlingen is onze inspiratiebron. Zij willen allemaal leren en zijn allemaal verschillend. Het doet ons goed als ze allemaal tot hun recht komen bij ons en daardoor verder komen dan ze hadden durven dromen.

Dit is wat ons bindt en toch zijn de drie AVOO-scholen heel verschillend. Ook binnen onze scholen zie je mensen die heel verschillend zijn. Verschillend maar niet onverschillig. We maken gebruik van verschillen, zo sluiten we beter aan bij onze leerlingen. Daarin schuilt onze kracht. En wij zoeken de samenwerking om onze leerlingen verder te helpen.

Onze collectieve ambitie

Wij willen tegen elke leerling kunnen zeggen:

Kom verder, je bent welkom bij de scholen van AVOO. Bij ons kun je jezelf zijn. Iedereen is immers anders en daar hebben wij oog voor. Wij zijn benieuwd naar jou en jouw talent. Dat kun je bij ons volop ontwikkelen. Onze scholen zijn allemaal anders. Verleg jouw grenzen op de school die bij jou past: het Edison College, de KSG of het Gymnasium.

Iedereen wil leren, daar gaan wij vanuit. Dat gaat het beste als je het op je eigen manier kunt doen met veel ruimte en voldoende structuur. Daarin gaan wij verder dan andere scholen. Bij leren hoort fouten maken, dat vinden wij niet erg. Wij letten vooral op wat je goed doet en wat je beter doet dan eerst. Want daarmee kom jij verder.

Je bent niet alleen. Gelukkig niet, want samen kom je verder. Jij, met de mensen op school en thuis, wij samen.

Kijk verder, wij leren je samenwerken en samen leven met mensen die anders denken en zijn, hier en over de grens. Zo word je een mondige wereldburger.
Wij denken verder dan school. De wereld om je heen verandert snel. Je wilt goed voorbereid zijn op de toekomst. Je hebt dus een prima basiskennis nodig en ook creativiteit, leervermogen en nieuwsgierigheid.

Sla je vleugels bij ons uit en kom verder, veel verder.